CV

Gert Jan Meijer (1943)

Schilderde en exposeerde tot 2015 onder pseudoniem G.J.M. van Snelrewaard. Overleefde de hongerwinter mede dankzij een boerenfamilie in Snelrewaard. Groeide op tussen kunstzinnige en natuurminnende intellectuelen, met de polder om de hoek en het Leidseplein op fietsafstand.

Studeerde architectuur (TU Delft) en stedebouw (Harvard University, USA); de architectuurstudie was tevens een stevige teken- en vormgevings- opleiding.

Werkzaam als architect en adviseur; diverse bestuursfuncties.
Schildert en tekent zolang hij zich kan herinneren. Volgde schildercursussen bij o.m. De Werkschuit, Vrije Academie, Artibus en Wackers Academie.
Is lid van de kunstenaarsvereniging Kunstkring Woerden.
Solo-exposities in Amsterdam, De Meern, Gouda, Linschoten, Rotterdam, Den Haag (Ministeries van EZ en van Justitie), Woerden en Oudewater; Groepsexposities in o.a. Gouda, Utrecht, Zevenbergen, Almere, Snelrewaard, Woerden en Bilthoven.

Zijn schilderijen hangen bij verschillende particulieren en bedrijven;
Heeft in 2014-2017 acht geveltekens voor gebouwen in Oudewater ontworpen. T.g.v. 750 jaar Oudewater Stad ontwierp hij watermonument Rebecca, dat door koning Willem-Alexander op 3 juli 2015 is onthuld.

Tot ziens!